Pentru cei care au probleme cu glutenul –

Am adunat de pe internet mai multe retete fara gluten – fara faina sau cu foarte putina faina. Pentru retetele care cer ceva faina, puteti inlocui acea faina cu faina de orez, amidon de porumb, faina de migdale, faina din nuca de cocos, faina de quinoa, orz (fara gluten)..sau cu altceva care nu are gluten.

Le puteti descarca de aici: Retete fara glutenRetete fara gluten

Spuneti-va parerea si, cel mai important – CONTRIBUITI SI VOI!

Web Counter

16 răspunsuri to “Retete fara gluten 👩‍🍳”

  1. Gluten Free Says:

    Paine fara gluten

    Ingrediente

    1/2 kg faina de orez
    4-5 cartofi curatati si fierti in sare
    20 g drojdie
    putina sare
    Mod de preparare reteta

    Se face maiaua din drojdie, zahar si apa calduta si cand a crescut se pun si celelalte ingrediente si se lasa la dospit la loc caldut cam o ora, dupa care se framanta, se pune in cuptor la foc moderat si se coace cam o ora si jumatate.
    Inlocuieste cu succes painea obisnuita.
     
    Pofta buna!
    http://www.retetepentrutine.ro/retete/39-retete-traditionale-de-paine/1168-paine-fara-gluten.html

    1. Anonim Says:

      Fara drojdie?

  2. Gluten Free Says:

    Biscuiti de casa cu hrisca si telemea

    150 g telemea proaspata de capra (bio)
    6 linguri cu varf de faina de hrisca (bio)
    1 varf de lingurita de bicarbonat (optional)
    4-5 oua intregi (de tara sau bio)
    4 linguri de ulei de cocos topit (sau unt)
    Se amesteca toate ingredientele pana devin ca o pasta mai consistenta.
    Se mai poate adauga faina de hrisca in cazul in care amestecul nu este suficient de consistent.
    Se unge tava cu unt si cu o lingura se ia pasta si se aseaza pe tava la distanta de 1 cm si se formeaza mici gramajoare.
    Se pune tava la cuptor timp de 45-50 de minute pana cand se coc
    Pofta buna!
    http://bebster.ro/retete-copii-bebelusi-alimentatie-sanatoasa/biscuiti-de-casa-cu-hrisca-si-telemea

    1. valy Says:

      de curind am descoperit ca baiatul meu este alergic la multe produse alimentare,:faina de griu,lapte,albus de ou,de aceea nu stiu ce as putea prepara fara lapte ,fara oua.doar faina de orez fara ou,nu se leaga.am cautat pe internet o reteta de piine sau dulciuri preparate din faina de orez doar cu alimentele care are voie sa manince si nu am gasit nimic.fu am incercat dar nu-mi iese.daca stiti vreo reteta doar cu faina de orez va rog ajutati-ma.cu stima valy

      1. Anonim Says:

        daca aveti faina speciala de orez sau din amestec de amidon fara gluten, incercati sa o preparati normal ca si cea din faina de grau, folosind drojdie proaspata. doar aluatul trebuie lasat un pic mai moale. se va lipi de degete asa ca e bine sa folositi o lingura. il lasati la crescut si se coace la cuptor exact ca si painea obisnuita de grau. e adevarat ca e importanta si faina. daca e doar faina simpla de orez nu va garantez reusita. dar daca pe langa faina de orez mai are si alte ingrediente sigur va va iesi bine. daca aveti posibilitatea folositi de la dr.schar. eu am un copil care de 11 ani urmeaza o dieta fara gluten. daca va pot ajuta cu alte sfaturi cu cea mai mare placere.

      2. Anonim Says:

        galbenusul il poate manca? ce fel de faina folositi? are ca singur ingredient doar orezul sau mai are si late ingrediente?

      3. Anonim Says:

        buna,
        copilul meu are 3 ani si este allergic la faina de grau. am acasa o masina de paine care ma ajuta mult … luata de la Lidl :). painica iese destul de buna, pufoasa si o poti pastra cam 3 zile invelita intr-un servet de bucatarie din bumbac si apoi pusa in punga. o poti tine si in frigider dar e cam ciudata la gust, eventual prajita la toaster. reteta e urmatoarea:
        375 ml apa calduta
        2 linguri ulei ( de masline, samburi de struguri, chiar si de floarea soarelui merge … de care vrei tu)
        2 linguri zahar
        1 lingurita sare
        390 gr faina ( mix ptr paine dr schar – o gasesti la Carrefour, Mega image, DM, Auchan, plafar, magazine bio, etc)
        1 lingurita drojdie uscata ( eu folosesc dr oetker)

        ingredientele le pui in ordinea in care le-am scris, iar programul masinii este cel ptr paine alba.

  3. valeryan Says:

    va salut cu respect.
    stie cineva dintre dumneavoastra o reteta buna de paine fara gluten cu faina de soia fara gluten si lactoza? am si un breadmaker panasonic dar nu prea iese cum spune reteta aparatului.


  4. […] Retete fara gluten 👩‍🍳 […]

Lasă un comentariu