Azi am gasit pe net un tort tare interesant – tort de vara.
Iata adresa unde puteti vedea tot articloul:
http://www.foodstory.ro/cum-sa-guides/cel-mai-bun-si-mai-simplu-desert-de-vara-uimeste-pe-toata-lumea-cu-un-tort-din-pepene-rosu

Dar in caz ca articolul va fi sters, am salvat eu ceea ce era mai important:

Tort racoritor de pepene rosu

Ingrediente (pentru 12 portii):
Timp de pregatire: 30 minute

  • 1 pepene rosu (3-4kg), de preferat dintr-un soi fara samburi
  • 580ml smantana grasa pentru frisca
  • 50g zahar
  • semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • optional: frunze de menta proaspete

Cu un cutit bine ascutit taie capetele pepenelui, astfel incat sa aiba forma unui cilindru.

Curata-l de coaja, inclusiv partea alba, avand grija sa ii pastrezi forma frumoasa a unui tort rotund. Din captele taiate scobeste cu un instrument special bilute de miez de pepene.

Bate smantana cu zaharul adaugat treptat, apoi semintele de la pastaia de vanilie. La final vei obtine o frisca dulce si parfumata.

Aseaza pepenele curatat pe un platou si tapeteaza-l cu servetele de hartie, astfel incat sa absorbi umiditatea in exces.

Intinde frisca pe toata suprafata pepenelui. Aseaza deasupra bilutele scobite mai devreme si decoreaza cu frunze de menta.

cel-mai-bun-si-mai-simplu-desert-de-vara-uimeste-pe-toata-lumea-cu-un-tort-din-pepene-rosu_1 cel-mai-bun-si-mai-simplu-desert-de-vara-uimeste-pe-toata-lumea-cu-un-tort-din-pepene-rosu_size1

Pofta mare!

Anunțuri